Gratistjenester som gir deg hjelp med å sammenligne lån

Uansett hvilket lån du skal ta opp, lønner det seg å sammenligne tilbud først. Bankene opererer med individuelle renter, gebyrer og vilkår. Dette gjør at du vil motta ulike tilbud fra ulike banker. Derfor lønner det seg å sammenligne tilbudene. Slik er du garantert å finne det beste lånet for din økonomi. Lånet med lavest rente, en månedsbetaling og nedbetalingstid som passer for deg, samt gode vilkår.

Hvordan sammenligne lån?

Det finnes flere måter å sammenligne lån på. Du kan undersøke hver bank individuelt, bruke en låneportal eller en anbudstjeneste. Lånekalkulatorer gir øyeblikkelig informasjon. Dette gjør det enkelt å sammenligne, og finne banken med det beste tilbudet. Rentene på bolig- og billån ligger på omtrent samme nivå. Det er ved forbrukslån renten varierer mest. Derfor, sammenlign forbrukslån på dagen før du søker. Det er du alltid tjent med.

  • Bruk en lånekalkulator
  • Prøv en låneportal

Ved å sammenligne, får du en oversikt over hvor mye lånet i hver enkelt bank vil koste. Både i måneden og totalt. Du får oversikt over hvilken rente bankene tilbyr, og hvor mye dette vil utgjøre til sammen basert på nedbetalingstid. Når du sammenligner lån, kan du også se hvor stor forskjell nedbetalingstiden vil utgjøre. Dette både på de månedlige kostnadene, og den totale summen. Du sparer mest penger på en kort nedbetalingstid.

Når du bør sammenligne lån

Det er flere faktorer som spiller inn på lånets totalkostnad. Renten er en viktig faktor. Nedbetalingstid en annen. I tillegg teller gebyrer og andre kostnader. Når du skal sammenligne, er det derfor dette du bør se på. Hva de ulike faktorene vil utgjøre for den totale summen, samt den totale summen. Høy rente med lang nedbetaling, vil bli dyrere enn lav rente, med kort nedbetaling.

  • Den totale kostnaden
  • Rentene
  • Nedbetalingstid
  • Etableringsgebyr og andre gebyrer

Kutt i styringsrenten

Den siste tiden har den norske styringsrenten blitt satt ned flere ganger. Den er nå nede på 0 %. Når Sentralbanken setter ned styringsrenten, følger bankene etter, og setter ned rentene på lån. Spesielt bolig- og billån. Nettavisen kan melde om en nedgang i rentene på boliglånsmarkedet. De oppfordrer samtidig forbrukere å ta kontakt med banken. Selv om bankene setter ned renten, kan du fremdeles forhandle for en bedre rente, om du ikke er fornøyd.

Dette gjør lånet dyrere

Hva du betaler i måneden og hvor lenge du betaler, er med å bestemme hvor dyre totalkostnadene blir. Hvis du har lave kostnader og høy rente, vil det ta lang tid å betjene lånet. Slik kan du ende opp med å betale tilbake det dobbelte av hva du lånte. Hva du betaler månedlig, avhenger av hvor mye du betaler i renter. Også hvor mye du betaler i avdrag.

Det lønner seg å sammenligne

Hvis du ikke sammenligner lån før du inngår en avtale, kan du gå glipp av flere gode tilbud. Siden bankene setter renten individuelt, kan det være store forskjeller på hvilken rente de tilbyr. Når det kommer til bolig- og billån, ligger de fleste banker på relativt likt nivå. På forbrukslån kan det være 10 % eller mer i forskjell. De fleste låntakere er ofte mer opptatt av renten på bolig, enn andre lån.

Det lønner seg å sammenligne alle typer lån og kreditter. Både bolig, kjøretøy, forbruk og kredittkort. Når du tar opp lån, må du betale etableringsgebyr. Størrelsen på dette varierer fra bank til bank, samt hvor mye du trenger å låne. I tillegg krever mange banker administrasjonsgebyrer på eksempelvis bolig- og billån. Dette kan ligge på alt fra 45 kroner til 95 kroner i måneden. Hvordan renter og avdrag fordeles utover perioden, kan også variere mellom bankene.

Ulike rentesatser

Usikre og sikre lån vil ha ulike rentesatser. Jo mer sikkerhet du kan stille med, dess lavere rente vil du bli tilbudt. Rente på boliglån er den som blir forhandlet mest med. Dette er en rente som i stor grad justeres etter styringsrenten. Det er også enklere å flytte boliglån enn andre lån. Du kan spare mye på å bytte til en bank med lavere rente.

Renter på billån og andre kjøretøy, samt forbrukslån, er det ikke like mye forhandling rundt. Kjøper du bil gjennom forhandler, får du ofte tilbud om en bedre rente enn hva banken tilbyr. Rentene på forbrukslån fastsettes i stor grad av etterspørselen på markedet, og din betalingsvilje. Rentene på denne typen lån forblir dermed stort sett uendret, uansett svingninger i markedet.

  • Rentesatsen for lån med sikkerhet endres i takt med Styringsrenten
  • På forbrukslån fastsettes renter individuelt, basert på betalingsvilje og andre faktorer

Ulike tjenester

Du kan finne flere ulike tjenester for å sammenligne lån på nett i dag. Ved et enkelt søk i nettleseren, får du opp flere alternativer. Både fra bankene selv, og tredjeparter. Hva du ønsker å benytte deg av er opp til deg. Dette er basert på hva du ønsker. Om du vil gjøre det enkelt, kan du benytte deg av en låneportal. Disse gir en oversikt over alle tilbudene før du søker.

En annen mulighet er å benytte seg av en anbudsside. Her sender du én enkelt lånesøknad, til alle bankene nettsiden samarbeider med. På denne måten kan du få flere tilbud, og sammenligne alle disse på ett sted. Alle disse tjenestene er gratis å benytte seg av. De fungerer kun som en tredjepart. Det er lånetilbudet du godtar, og banken du signerer lånekontrakt med, du får et kundeforhold til.

Noen enkle tips

For å kunne sammenligne reelle lånetilbud, er det viktig å innhente all informasjon tilgjengelig. Dette kan være tidkrevende, dersom du undersøker hver bank individuelt. Du sparer tid på å benytte deg av en låneportal. Det lønner seg å sette opp et budsjett. Slik får du oversikt over hvor mye du kan betale hver måned. Det kan være en fordel å legge deg lavere enn hva du kan betale. Dette gjelder dersom det er mulig, og ikke gjør store utslag på lånet.

Gjør det enkelt og spar penger

Med dagens teknologi er det ikke vanskelig å sammenligne ulike lånetilbud. Siden tjenestene er gratis og lett tilgjengelig, er det anbefalt å bruke disse. Du kan spare mange tusen kroner i det lange løp, ved å sammenligne tilbud. Det tar litt mer tid enn å søke kun i din hovedbank, men det er lønnsomt. Selv om du er kunde, er du ikke garantert de mest gunstige rentene og betingelsene der.